16 Mayıs 2010 Pazar

İzmir Gençlik Meclisi

Selamlar! İzmirden;

Bugün biz İlkay ile Konak kent konseyine bağlı gençlik meclisini incelemeye gittik, aslında öncesinde bir güzel internet sitelerini inceleyip acık adreslerini alıp İlkay ile kararlaştırdığımız saatte adresin belirttiği yerde buluşmuştuk ki, gittiğimiz binadan gençlik meclisini taşımışlar. Peki, madem, yeni yerine gidelim dedik, Türkan Saylan kültür merkezinden çıkmadan önce kapıdaki güvenliklere sorduk," konak belediyesinde onlar " dediler. Bizde alsancaktan konak belediye binasına gittik izmirin çöl sıcağında..
Belediyeye vardık kapıdaki görevlilere gençlik meclisine geldiğimizi söyledik, bu sefer de oradan taşındıklarını duyduk, dayanamayıp biraz cemkirdik, neden hala internet sitesinde eski adres yazıyor nasıl bi sistem bu diye. Sonra binanın iç duvarında Konsev müdürlüğü diye bir tabela görünce belki burada bağlı oldukları birim vardır en iyisi onlarla konusalım dedik, cıktık yukarı seker ton ton bir amca karşıladı bizi, gelin bakalım gençler deyip konsev odasına girdik. Meğer orası konak belediyesine bağlı eğitim araştırma vakfı gibi bir yermiş.

Gençlerimiz gençlerimiz diyorsunuz bizi oradan oraya savuruyorsunuz bu kaçıncı gelişimiz deyip biraz da ton ton amcaya parladık. Oğlundan bahsetti biraz bize, yumuşayalım sakinleşelim diye yaptı herhalde:) oglu chp il gençlik kollarındaymış, laf arasında destek oluyor musunuz diye sorduk tabi tabi araç tahsis edebiliyoruz dedi.Biz günlerce belediye binasının önünde çadır kurarız körüklü alabilelim diye!


neyse asıl mesele bu gençlik meclisinin nerde olduğu idi. Ton ton amcamız bize ısmarladığı çaylarımızı bitiremeden bir güzellik daha yaptı ve kent konseyi altında oluşan  birimlerin bir arada olduğu sevimli ahşap yuvaya özel makam aracıyla getirtti. Burdan huzurlarınızda ton ton amcamıza teşekkür ediyoruz ama keşke nihayetinde bulduğumuz binada çalışan olabilseydi. Bir güzel türk kahveleri hazırlanmış, yeni yapıldığı ahşabın taze kokusundan belli olan binanın gölgesinde "çalışma mesai saatleri içinde" keyif yaptıkları yüzlerinden okunuyordu.

Gençlik meclisinden sorumlu sekreter hanım binada değildi,başka birime bakan hanımefendi ile görüştük.Sorumlu sekreter yokken bilgi verebilecek not alabilecek bir danışmanı da yoktu, biraz da orda sorgulayıcı tavrımızı konuşturarak nerde taşındığınıza dair bilgi diye kurcaladık, yok yönetim değişmiş, taşındıkları için güncelleme yapamamışlar..Keşke doğru olabilseydi, telefonlarını aldık, telefonlarımız bıraktık. tekrar pazartesi günü geleceğimizi söyledik.


Sonra İlkay ile binadan çıktığımızda, bak bunların hepsi aslında birer veri diye konuştuk, çalışan yok genç yok, gencin olmadığı yerde meclis yok, hizmet yok.

Sonra da gençlerin sorumsuzluğundan şikayet ederler.


Tamamlanamayan izlemenin ilk izlenimleri bunlar
bizi izlemeye devam edin :)

1 yorum:

  1. merhaba ben gençlik meclisi'den tamer
    öncelikle izmir gençlik meclisi değil konak gençlik meclisi, eğer bahsettiğiniz yer semt merkezi ise... doğru yere gelmişsiniz, şu anda bile aynı adres görünmekte, meclis olarak belediyenin resmi sitesine müdahale hakkımızı sonuna kadar kullandık ancak halen aynı...

    meclis konusunda daha detaylı görüşmek istersen
    ereztamer35@gmail.com adresine mail atabilirsin. belki sana yardımcı olabilirim.

    kolay gelsin.

    YanıtlaSil