19 Ekim 2010 Salı

Gençliğin Merkezi Nerededir ki?



Adrese Büyüteç'’e yeni başlamış bir ekip olarak, gençlik merkezine ilk ziyaretimizi yaptık. İzlemeden önce heyecanlıydım, acaba nasıl olacak? Yapabilecek miyim? Gibi sorular vardı aklımda. Bakalım görelim dedik çıktık yola.

Gençlik Merkezi'nden girdik içeri kimse yok mu diye sağa sola bakarken müdürün odasını bulduk ama müdür yoktu bizi orada gönüllü olarak çalışan biri karşıladı. Kendisi daha önce abisi sayesinde gençlik merkezine gelmiş, şu anda orada gönüllülük ve liderlik yapıyormuş. Gayet güler yüzlüydü, gençlik merkezi hakkında sorduğumuz sorulara bildiği kadarıyla bize cevap verdi. Gençlik merkezinde yapılan kursları, aktiviteleri ve projeleri anlattı. Müdür nerdeydi? Derseniz o Çanakkale gezisine gitmiş. Oradaki arkadaş yaşadığı bazı şeyleri anlattı çocuklarla ilgili bizi bayağı etkiledi.

Bizim gönüllülüğümüz kabardı, Ece ile beraber orada gönüllülük yapmayı düşündük. Merkez bana küçük geldi, bunu onlara da söylediğimde kendileri de daha büyük bir yer için sürekli olarak dilekçe yazdıklarını ama reddedildiğini söylediler. Daha sonra orada çalışan bir hoca geldi, onunla muhabbet ettik o da gayet sıcakkanlı güler yüzlüydü. Bizi gönüllü olarak görünce o da çok sevindi. Beraber projeler yapabileceğimizi söyledi. Tabi tog’tan bahsettim (: Daha sonra yazın yapılan “yaylalarda gençlik rüzgârı” projesinin sergisi vardı onu dolaştık, çok güzel fotoğraflar vardı. Merkezi gezdik, tuvaletleri temizdi, geri dönüşüm kutusunun olması dikkatimi çekti ama çalışma odalarını göremedik, onların giriş yeri başka bir yerdendi ve kapalıydı. Dikkatimi çeken bazı şeyler vardı, bunlardan birisi gençlik merkezi ama yapılan projeler genelde çocuklar üzerine projelerdi ve müdürün oradakiler üzerinde bir otoritesi olduğuydu. Kendisi yoktu ama orada olduğunu hissettim, tog ve gençlik merkezi bir şeyler yapalım dediğim zaman hoca olumlu yaklaşsa da sürekli müdürümüze soralım diyordu. Ayrıca gençlik merkezinin reklamı konusunda eksik gördüm. Ama genel anlamda biz memnunduk, oradakilerin sıcak kanlı ve güler yüzlü oluşları bizi mutlu etti. (:

ÇukurovaTOG'tan
C.Ö.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder