3 Kasım 2010 Çarşamba

Genclik Meclisinin Dinamik Yapisi


İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ilk toplantısı yaptı. Gençlerden yönetime aktif katılım isteyen Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, “Sizden kuzu kuzu oturmanızı beklemiyoruz; isteklerinizi yüksek sesle söyleyin, Bizim de sizlere, gözbebeğimizden öte bakmamız gerekir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi 1.Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda gençlere seslendi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Başkan Kocaoğlu, “Sizlerden kuzu kuzu oturmanızı beklemiyoruz. Aktif olun! İsteklerini elbette daha şiddetli olarak dile getireceksiniz, sorunlarınızı yüksek sesle anlatacaksınız, hatta bazen dozunu da kaçıracak ve karşınızdakinin tahammül sınırını zorlayacaksınız. Gençlik biraz da bunlar demektir. Genç arkadaşlarımla ne zaman karşılaşsam, sorunlara eğiliminizi, bilgi birikimi ve bilimi kullanmanızı görünce, ülkenin geleceği konusundaki kuşku ve çekincelerim azalıyor, bana moral veriyorsunuz, geleceğe olan güvenim artıyor” dedi.

“Gözbebeğimiz gibisiniz”
Ülkenin bugün yaşadığı yönetim sıkıntısının en büyük nedeninin, “68 ve 78 kuşaklarının tahrip edilmesi” olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “O zaman yaşanan olaylar, gençliğin düzene başkaldırısı, isyanı ve protestosuydu. Her ülke bu sorunlarla uğraştı ama bugün o ülkeleri 68 kuşağı yönetiyor. Peki biz ne yaptık? 68 kuşağını biçtik, üzerinden silindir geçirdik. Yetmiyormuş gibi 78 kuşağı da biçtik” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, “68 ve 78 kuşağından çok önemli dersler çıkarmamız ve bugünkü gençlerimize yani sizlere, gözbebeğimizden öte bakmamız ve sahiplenmemiz gerekir” dedi.
Gençlerden İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde aktif rol oynamalarını isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, gençlerin kente ve ülkeye dair her türlü projesini paylaşmaya hazır olduğunu vurguladı.

Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:“Bize ışık tutacaksınız, biz de bundan yararlanmak yönünde irade koyuyoruz. Seçimlerinizi özgün yapın. Bu kenti, hep birlikte, sizlerin desteğiyle yöneteceğiz. Gençlerimizin kalıcı olmasını ve bu kentte iş bularak, bu kentin kalkınması için çalışmalarını umut ediyorum. Yoğun çalışma ortama arsında gözümüzden kaçanları, hem gençlik hem diğer meclislerimizde proje haline getirip düşünceden eyleme doğru, nedenleri ve nasıl yapılacağını dair çalışma programıyla getirmeniz, hem meclislere hem de toplumu büyük katkılar getirecek.”
İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu’nda divan başkanlığı ve üyelerinin seçiminin ardından, “İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Taslak Çalışma Yönergesi” de oylanarak kabul edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder