3 Haziran 2010 Perşembe

Kullandığımız kurumlara dair

Samsundan sevgilerle

Geçen hafta dolu dolu geçip geçirebileceğimiz en güzel bahar şenliklerini geçirdik.(Keşke bunu proje adına da söyleyebilseydim daha da güzel olurdu tabi.Neyse ...) Konumuza dönelim.Şenlikler Boyunca bir çok yeni kulübün stant açtığını fark ettiğim an ne olduğunu anlamadan kendimi kurucularına projeyi anlatırken buldum.Kulüp kurma aşamasında sks ile iç içe olduklarını bildiğim için formu tarafsız gözle dolduracak birilerini bulmak benim için çok güzeldi.Form için gittiğim ilk kulüpte sıkıntı yaşadım.Sıkıntı yaşadığım nokta projenin anlaşılmaması yada beklentilerimi tatmin etmemesi durumu veya proje hakkında fikir sahibi olmayan birinin verdiği doğal tepkisiz tutumu üzerine değil tabi.Sıkıntı yaşadığım nokta formu doldururken tereddüte düşmesi ve ne yaptığının farkında olmaması.Kulübü kurarken ne yaptığını ya da neyle uğraştığının farkında olmaması.Kulüp kurma aşamasında içerisinde sık sık yer aldığı ve yaşadığı soruna formda cevap verememesi, yaşadığı sıkıntıyı sözlü olarak ifade edememesi sorulunca cevap vermesi tartışılacak bir çok konuyu da kendisiyle getiriyor.Yani bugün gençlik kurumlarının gençliğe ne kadar hizmet verebildiklerini tartışırken gençlik olarak biz ne kadar ilgilenmek istiyoruz onu da tartışmak lazım.

-Kurumların eksik hizmetlerini tamamladığında yanlış giden şeyleri düzelttiğimizde ne kadar ulaşmak isteyeceğiz?
-Projedeki amacımız sadece bu kurumların eksiklerini ve doğru işlemediklerini tartışmak mıdır?
-Yoksa proje hedeflerini düşünürken istediğimiz hedeflerin yanına bunlara nasıl doğru ulaşabileceğini, kurumlara nasıl ulaşabileceklerini de tartışmalı mıyız ?

-Bu konu için de teşvik edici olmalı mıyız?

Gerçekten biz gençler olarak ilgilenmek istiyorsak bunlarla da ilgilenmeliyiz.Ortada böyle bir sorun varsa (olmadığını düşünebilirisiniz) doğru şekilde istemeleri içinde uğraşmalıyız.Bunun içinde şahsi fikrim izlemelerin yanında çevremizde arkadaşlarımızı doğru şekilde yararlanmaları içinde bilgilendirmeliyiz.İstediğini doğru bir şekilde yansıtabilmerini sağlayabilsek amacımıza daha da sağlıklı ulaşabiliriz.

1 yorum:

  1. Serkan, sorduğun sorular bence gerçekten çok önemli sorular. ve yine bence adrese büyüteç tam da sorduğun bu sorular için de çözüm üretebileceğimiz bir alan sağlıyor. mesele bence sadece izlediğimiz kurumların eksikliklerini tespit etmek değil, yararlanıcı olan gençlerin de bu kurumlardan hizmet alma algılarına tesir etmek.
    paylaşım için çok sağol :)

    YanıtlaSil