28 Aralık 2010 Salı

Trabzon'da Gençlik Paneli



Adrese Büyüteç projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz panel için oluşturduğumuz yaklaşık 6-7 kişilik ekip olarak belli başlı kafamızda bir plan yapmıştık fakat ileride bunların bazılarının istediğimiz gibi gerçekleşmediğini görmek birçoğumuzun hevesini kırsa da paneli en güzel haliyle gerçekleştirmiştik. Panel afişlerinin rektörlükçe görülmediği halde yasak olsa bile onları kampüste tek tek astık, 2 gün olarak izin istediğimiz stant açma müsaadesini 1 gün olarak geri gönderen dekanlık da bu paneli yapamamamız için engel değildi. Özellikle astığımız afişlerin rektörlükçe toplanıp hatta bize tahsis ettikleri amfiyi vermeyeceklerini duyduğumuzda şok olsak da bunu da bir şekilde çözmüştük.

Panel gününün okul olarak diğer günlere nazaran daha boş olduğu bir gün olması ders saatine denk gelmesi de o paneli 150 kişilik bir dinleyici kitlesine ulaştırmamızı engellememişti!

Bahadır Bey ve Gökdağ’ı havaalanından aldığımızda onlara panel de az kişi olabileceğini nasıl söyleyeceğiz diye düşünüp durduk. Fakat son ana kadar gerek sanal ortamda gerekse sınıflara yaptığımız duyurularla “Gençler, Eğitim ve Yeni Pencereler” adlı panelimizin gerçekleşeceği amfiyi tıka basa doldurmuştuk. Bahadır Bey’in konuşmaları başladığında herkes pür dikkat dinliyor, akıllarında kalan soru işaretlerini de not alarak soru hazırlamaya başlıyorlardı. Panelin başlangıcından yaklaşık bir buçuk saat sonra soru cevap şeklinde devam eden panelimiz yaklaşık 2 saat sonra son buluyordu. Panel sayesinde hem gelenler yeni şeyler öğrenmiş oldu hem de biz örgütlenme adına yeni gönüllüler kazanmış olduk. Birçok izleme yerine bile gidebilecek arkadaşımızı bulamazken 15 il arasında ilk bizim gerçekleştirdiğimiz panelin bu kadar güzel geçeceğini hiç tahmin etmemiştik.

Aslında bu panel hem bizim için hem de bize göre diğer örgütlenmeler için iyi bir ders niteliğindeydi. Çünkü son günlere kalsa dahi inandıktan sonra o salonu doldurmak hiç de zor değildi aslında. Eminim yapabilir miyiz şüphesin de olan örgütlenmeler eğer inanırlarsa bu panelleri başarabilirler. Ayrıca Bahadır Bey’e de konuşmalarından ve bize öğrettiği yeni bilgilerden ve tabi ki bütün ekibe ısmarladığı Türk Kahvelerinden ötürü buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. =)
Hepinize kolay gelsin arkadaşlar eğer yardımcı olabileceğimizi düşündüğünüz bir konu olursa hiç çekinmeden bizlere ulaşabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.

ToG Trabzon adına E.D.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder